تعاریف متفاوت از سازه فضاکار

ساخت وبلاگ

در سیستم سازه فضاکار، امکان استفاده از ستون گذاری نا منظم و با دهانه های مختلف وجود دارد. به لحاظ معماری بسیار انعطاف پذیر بوده و امکان اجرای این سازه ها با هر نوع ستون گذاری موجود می باشد. به صورت متداول تا دهانه های 60 متر از این سازه ها استفاده می شود.


ضخامت سقف در سازه فضاکار به عواملی چون دهانه و شکل سازه و میزان بار وارده به سازه بستگی دارد. با توجه به عوامل فوق امکان استفاده از شبکه های دو لایه، سه لایه، و … وجود دارد که طبیعتا صخامت سقف سازه فضاکار نیز وابسته به این عوامل می باشد.


یکی از انواع سازه های خرپایی که امروزه در دنیای مهندسی کاربرد بسیار زیادی دارد سازه فضاکار می باشد و شاید شما راجع به این نوع سازه سوالات بسیار زیادی داشته باشید.


در درجه اول می توان با ارائه یک تعریف به بخشی از سوالاتی که  در ذهن شما درباره این نوع سیستم وجود دارد پاسخ داد. تعریف ریخت شناسانه که معمولاً برای این نوع سیستم سازه ای بیان می شود عبارت است از:
سازه فضاکار یک سیستم خرپای سه بعدی است که دهانه‌ های آن در دو جهت گسترش یافته‌اند و اعضای آن فقط تحت تأثیر کشش و فشار قرار دارند. این سازه‌ها از مدول‌ های یکسان و تکرار شونده با لایه‌ های موازی در بالا و پایین (مشابه میله‌ های فوقانی و تحتانی خرپا) تشکیل می‌ گردند.سازه فضاکار، به مجموعه سازه‌ های مشابهی اطلاق می‌ شود که شامل شبکه‌ ها، طاقها، برجها، شبکه‌های کابلی، سیستم‌ های پوسته‌ای و غشایی، سازه‌ های تا شونده و ترکیبات کش بستی می‌ شود.

ادامه مطلب

 

کمان ناوک...
ما را در سایت کمان ناوک دنبال می کنید

برچسب : سازه فضاکار , سازه های فضایی , سازه های مدرن, نویسنده : ناوک kamannavak بازدید : 118 تاريخ : دوشنبه 13 مرداد 1399 ساعت: 20:27